Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Stekta pilgrimsmusslor med tryfferad äggröra
Förrätter Recept

Stekta pilgrimsmusslor med tryfferad äggröra

Pommes pailles & rökt brynt smör

4 portioner

Pilgrimsmusslor
4 stora pilgrimsmusslor
1 msk smör

Äggröra
4 äggulor
1 ägg
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk crème fraiche
1 tsk hackad tryffel, helst svart
1/2 tsk tryffelolja
citronsaft

Pommes pailles
200 g mandelpotatis med skal
frityrolja

Smör
50 g smör, brynt och ljummet
50 g Kikkoman-soja
10 g citronsaft

Garnityr
2 msk skuren gräslök
10 g tryffel, helst svart, tunt hyvlad
 

Gör såhär

Pilgrimsmusslor
Krydda musslorna med salt och stek dem i smöret i en väldigt het panna tills de får bra färg, ca 1 minut per sida.

Äggröra
Koka upp grädde och mjölk. Tillsätt äggen och sjud försiktigt under omrörning tills äggröran tjocknar. Tillsätt crème fraiche, tryffel, tryffelolja och salt. Smaka av med citronsaft.

Pommes pailles
Skär potatisen i tunna strimlor. Spola den i kallt vatten så att stärkelsen försvinner. Torka potatisen torr. Värm oljan till 160 grader och fritera tills den får bra färg och är frasig. Låt rinna av på papper. Krydda med salt.

Smör
Häll det ljumma smöret i en låda med tättslutande lock. Rök smöret med en rökpistol. Blanda med övriga ingredienser.



Recept från The Flying Elks kokbok som du hittar här.
Posted in Förrätter Recept Av

Gaston Vin

RELATERADE ARTIKLAR