PORTIONER

Till hjortsadeln

1  st hummer kokt

100 g löjrom

1 skiva brioche eller surdegsbröd

5 cm  gurka

0,5 st citron

1  knippe gräslök

2 dl rapsolja

0,5 dl crème fraiche

0,5 st fänkål

sallad 

dill

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

1. Skala hummern & skär i fina bitar.

2. Skala gurkan, skär i bitar därefter blanda med citron & salt.

3. Mixa gräslöken med oljan & låt hänga i en sil & droppa. 

4. Hyvla fänkålen tunt på en mandolin & lägg i isvatten. 

5. Skär briochen i tunna skivor & rosta på en plåt i ugnen på 160°.

6. Smaka av crème fraichen med salt & citron & gräslöksolja. 

7. Arrangera med övriga ingredienser på tallrik.

 

Recpet av Fredrik Björlin, Köksmästare på Frantzén på NK


Posted in Förrätter Recept Av

Gaston Vin