Tryffelbräserad spenat, gruyère, kycklingfond, brynt smör & svamp

4 portioner

Ägg
4 lantägg, 64 grader alt. pocherade
spenat
100 g grov spenat, sköljd
2 msk brynt smör
2 tsk hackad tryffel, helst svart
citronsaft

Gruyèrecrème
1 dl vispgrädde
2 dl riven gruyèreost

Svamp
2 champinjoner, putsade
1 tsk torkad och malen svamp
50 g torkad svart trumpetsvamp
frityrolja

Garnityr
2 dl mörk kycklingfond
1 tsk sherryvinäger
1 dl hyvlad gruyèreost
ev. svart tryffel, riven

Gör såhär 

Spenat
Ta bort den grova stammen från spenaten. Blanchera spenaten i 30 sekunder. Värm den i smöret och vänd ned tryffeln. Krydda med salt och citronsaft.
 
Gruyèrecrème
Koka upp grädden. Tillsätt osten, låt den smälta och mixa slätt med en stavmixer.

Svamp
Hyvla champinjonerna tunt och stansa ut rundlar. Pudra med den torkade svampen. Fritera trumpetsvampen på 160 grader tills den är frasig. Krydda med flingsalt. 

Garnityr
Koka ned kycklingfonden tills hälften återstår. Smaka av med salt och vinäger.
 



Recept från The Flying Elks kokbok som du hittar här.


Posted in Förrätter Recept Av

Gaston Vin