Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Mâconnais – klockrent till den grillade fisken
Frankrike Artiklar Vin Vingårdar

Mâconnais – klockrent till den grillade fisken

De citrusdrivna och gulfruktiga vinerna från Mâconnais och Domaine Normand är den perfekta kombinationen med fisk och skaldjur i olika skepnader, gärna grillat och med smöriga såser.

Plocka fram grillen, preparera fisken – och korka upp en Domaine Normand. Mat- och vinkombinationerna är enkla – och sjukt goda.

– Mâcon La Roche Vineuse är ett lätt, enkelt och väldigt fräscht vin. Jag skulle använda vinet istället för den citronklyfta man adderar till många rätter. Ett helt perfekt vin inte minst till grillad fisk, eller kanske musslor med vitt vin och smör, säger Gastons sommelier Erin Stockton om domänens instegsvin.

När vi istället går in på Pouilly-Fuissé får vi lite mer densitet och lite mer köttig gul frukt. Och där ser Erin Stockton en perfekt match i kombination med Björn Frantzéns somrigt lyxiga rätt med grön sparris, pancetta, stekt lantägg, friséesallad, valnötsdressing och sommartryffel.

– När vi sedan går in på Terroir de Solutré har vi både lite mer ålder och lite mer tyngd och densitet i glaset. Det här är helt klart ett vin som jag vill servera till något smakrikt och lite lagom dekadent. Tänk smörpocherad hummer eller kanske pilgrimsmusslor med smörig sås, säger Erin.

Posted in Frankrike Artiklar Vin Vingårdar Av

Gaston Vin

RELATERADE ARTIKLAR