Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Battenfeld-Spanier – riesling i världsklass
Tyskland Vingårdar

Battenfeld-Spanier – riesling i världsklass

Ekologiskt tänkande, hantverksskicklighet och gynnsamma vingårdslägen. Det är några av de främsta anledningarna till att Battenfeld-Spanier räknas som ett av Tysklands absolut främsta vinhus.

Hans Olivier Spanier heter vinmakaren som med kompromisslöshet och passion sett till att Battenfeld-Spanier gått från klarhet till klarhet i sin produktion. 1993 ställde huset om till ekologisk vinodling, och sedan 2005 arbetar man biodynamiskt – eftersom Hans Olivier menar att det är en absolut nödvändighet för att skapa autentiska och oförfalskade viner.

Battenfeld-Spanier ligger i Hohen-Solzen i Rheinhessen, ett område som är extremt regnfattigt, vilket gör att rankorna måste tränga långt ner i marken för att nå vattenreserverna. Det gör också att de suger i sig gott om mineraler från kalken, något som i allra högsta grad präglar vinerna.

Sammanlagt förfogar man över 28 hektar vinmark. Riesling är den överlägset viktigaste druvan, men man odlar också bland annat spätburgunder, weissburgunder och silvaner. 

Hans Olivier Spanier själv har skapat ett rykte om sig att vara allt annat än mainstream. Men så gör han också några av Tysklands, och världens, absolut främsta rieslingviner.

Posted in Tyskland Vingårdar Av

Gaston

RELATERADE ARTIKLAR