PORTIONER

500-600g Hjortstek

400g jordärtskocka skuren i mindre bitar

1-2 msk brunost

2 dl grädde

1 msk krossade enbär

2 dl blandad svamp

2 msk rökt soja

Lite örter

Smör och salt

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

1. Bryn hjort i panna med salt, smör, enbär och skockabitar.

2. Ställ pannan i ugnen, ca 130c och låt köttet gå upp till 53c i innertemperatur.

3. Ta ut hjorten och låt vila till servering, låt pannan stå kvar tills skockan mjuknat.

4. Lyft ur skockan och mixa slät med brunosten och ett par skedar grädde. Smaka av.

5. Slå i resterande grädde i pannan och ge ett uppkok, sila sedan av enbären. Smaka av.

6. Stek svampen, slå på sojan, smaka av med lite salt.

7. Lägg på tallrik och toppa med grönt.

 

Recpet av JOHAN JACOBSSON, köksmästare på Av Frantzén. 


Posted in Recept Huvudrätter Av

Gaston Vin