PORTIONER

100g Kalixlöjrom

Friterat potatisbröd 

(ca 250g naturell vetedeg + 150g kokt krossad mandelpotatis)

1 dl sur grädde

(droppa lite citron i vanlig grädde)

Ett par nypor torkad dill 

(Låt torka på tidningspapper dagen innan)

Lite finskuren gräslök 

1 msk grön lökolja

(mixa gräslök och olja till en grön puré och sila av)

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

1. Knåda ihop vetedegen och potatis till en smidig deg.

2. Kavla tunt och fritera i varm olja (eller stek i ca 1 cm djup olja)

3. Lyft upp på papper som får suga upp lite fett.

4. Lägg Kalixlöjrom och grädde på en tallrik, droppa över oljan, strö över gräslöken.

5. Smula de torkade dillkvistarna mellan fingrarna.

6. Skyffla in med brödet.

 

Recpet av JOHAN JACOBSSON, köksmästare på Av Frantzén. 


Posted in Förrätter Recept Av

Gaston Vin