Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Choklad á la Bobergs; Chokladpudding med maräng & konserverade hallon  & salt kola.
Recept Desserter

Choklad á la Bobergs; Chokladpudding med maräng & konserverade hallon & salt kola.

PORTIONER

3  st äggulor

70 g socker

150 g mjölk

100 g mörk choklad gärna 

Manjari från Valrhona

1 bladgelatin

150 g grädde

2 st äggvitor

60 g strösocker

60 g florsocker

1 burk karamelliserad 

kondenserad mjölk

1 tsk flingsalt

4 tsk hallonsylt

*hallonsorbet

* använd önskad mängd

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

1. Lägg gelatinet i blöt. 

2. Koka upp mjölk och socker häll över gulan och värm upp till 82°, slå sedan över chokladen och rör slät. 

3. Låt därefter svalna till 20° innan det blandas med löst vispad grädde och fryses i silikonformar.

4. Vispa äggvitan lätt fluffig, tillsätt strösockret och vispa till en hård maräng. 

5. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut på bakplåtspapper och baka på 120° till den är torr.

6. Blanda den kondenserade mjölken med lite flingsalt.

7. Ta ut puddingen ur silikonformen och lägg på tallrik, låt tina och servera med övriga ingredienser.

 

Recpet av Fredrik Björlin, Köksmästare på Frantzén på NK


Posted in Recept Desserter Av

Gaston Vin

RELATERADE PRODUKTER

RELATERADE ARTIKLAR