Fruktdrivet, fräscht och framåt – möt österrikiska Fred Loimer.

Från sin futuristiska, svarta byggnad ser vinmakaren Fred Loimer ut över delar av sina 64 hektar vingårdsmark i området Langenlois i den österrikiska regionen Kamptal. Merparten av odlingarna är biodynamiska, eftersom Loimer tycker att det är bästa sättet att lyfta fram terroiren i vinerna. Vinmakningen präglas av försiktighet: fermentering i ståltank, inga tillsatser och ingen manipulering. Det bidrar till en fruktdriven, fräsch och mineralisk vinstil som gjort Loimer till ett namn att räkna med i vinvärlden. Och den lustiga figuren på etiketten då? Jo, det är en omkring två tusen år gammal polynesisk fruktbarhetssymbol. Till företaget hör även 14 hektar i Thermen. Den marken tog Loimer över efter den legendariska producenten Gottfried Schellmann som gick bort 2005.

Posted in Österrike Artiklar Vingårdar Av

Gaston Vin