Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Somriga viner – och somrig mat
Nyheter

Somriga viner – och somrig mat

Grillat kött, somrig fisk, eller bara lite fräsch och sval plockmat. Gastons kollektion Sommar innehåller tre viner som givetvis passar utmärkt till sommarens mat.

 

På sommaren och semestern har man ju också lite extra tid att ägna åt mat och måltider med familj och goda vänner. Med rätt grundförutsättningar behöver det inte vara särskilt svårt alls, och det är också därför vi har knåpat ihop just den här kollektionen.

Ett svalt rosévin gör sig lika bra i eftermiddagssolen som till fördrinken. Skär till exempel upp lite syrlig getost och ät tillsammans med bröd medan du förbereder grillen och väntar på att glöden ska bli perfekt. Eller servera till en somrig lunch i form av kycklingsallad eller lättrökt lax. Lite lagom sälta i maten passar perfekt mot de citrusfruktiga och rödbäriga nyanserna i vinet.

Den vita bourgognen från Domaine Normand bjuder både på frisk syra, citrustoner, solmogen vit frukt och lite fetare och smörigare toner av brioche. Para till exempel ihop den med en fetare fisk som lagts på grillen, ugnsbakad torsk med skirat smör, eller med den här blomkålsbisquen med ostron, sotad torsk och brynt smör (se recept nedan).

Och röd Bordeaux då? Tja, valet är enkelt. Här snackar vi såklart rejäla grillade köttbitar – en klassisk kombination som aldrig blir fel. Släng gärna på lite grillad citron och servera med feta såser och bakad potatis med rikligt med smör. ”The Steak” med vit balsamvinägerdressing är också en rätt som inte kommer göra någon besviken på sommarfesten (se recept nedan).

Kom också ihåg att hålla rätt temperatur på vinerna. Om du serverar ditt rödvin solvarma runt 25 grader förlorar vinet både sin fräschör och mycket av djupet och komplexiteten. Så se till att förvara flaskorna i kylskåpet en stund innan servering.

Rätt serveringstemperatur är viktigt för att vinet ska smaka så bra som möjligt. Inte minst under sommarhalvåret serverar många ofta sina röda viner alldeles för varmt. Läs mer om rätt vintemperaturer nedan.

Posted in Nyheter Av

Gaston Vin

RELATERADE PRODUKTER

RELATERADE ARTIKLAR