Och först ut är Piemonte.

Med början onsdagen 2/11 kommer Gaston i Gamla stan att helhjärtat anamma vårt motto "Wine Exploring" genom att i perioder fokusera vinlistan kring olika teman. Detta kan vara allt ifrån allmäna regionsteman till mer djupgående druv- & stilteman.

Från vecka till vecka kommer vi att utveckla varje givet tema och belysa det ur olika vinklar genom urvalet viner, och vi kommer ännu mer än tidigare att försöka jobba med en ytterst levande lista.

Vårt första stopp är Piemonte, en region som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi kommer att ha ett brett fokus och jobba oss igenom alla subregioner, från världskändisarna Barolo och Barbaresco till mindre omtalade som till exempel Roero, Dogliani och Boca. Givetvis kommer den nobla druvan Nebbiolo att ha en stark närvaro, men kanske blir det ännu intressantare att stifta närmre bekantskap med Pelaverga, Timorasso, Arneis, Freisa och olika personligheter och tolkningar av Barbera. Att vinerna generellt är svårslagna i gastronomiska sammanhang gör knappast saken sämre. 

Välkomna med på resan.

Posted in Nyheter Av

Gaston Vin