Tradition, tydlig terroir, tid.
Det är grundpelarna i Castello di Verdunos strävan att skapa viner av högsta möjliga kvalitet.

 

På slottet Castello di Verduno har det producerats vin sedan 1838, en produktion som tog extra fart när familjen Burlotto köpte egendomen i början av 1900-talet.

Idag produceras här både Barolo och Barbaresco i absolut världsklass, men även andra typiskt piemontesiska viner.

Historien och de lokala traditionerna är viktiga här; jäsningen sker i öppna träkar och vinerna lagras länge i på gammal slavonsk ek istället för nya franska fat. En annan viktig del i vinmakningsfilosofin är att minimera manipulation och yttre påverkan under hela vinmakningsprocessen från fält till flaska. Tålamod och uppmärksamt övervakande är däremot en dygd. Ledorden är: Här ska inte stressas – låt vinerna utvecklas i sin egen takt!

Castello di Verduno är också smått unika i att kunna erbjuda ett sådant brett panorama över Piemontes vinstilar. Visst, man gör Barolo och Barbaresco – de mest kända piemontesiska vinerna – i absolut världsklass, men producerar även andra inhemska och unika viner som Dolcetto, Basadone, Barbera och Langhe Nebbiolo.

Den gemensamma nämnaren för Castello di Verduno är de rena smakerna, den tydliga terroiren och den smakfulla balansen mellan elegant lätthet och stort djup.

KARTA

Posted in Italien Artiklar Vingårdar Av

Gaston Vin