Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

The Flying Elks berömda tryffelrisotto
Recept Huvudrätter

The Flying Elks berömda tryffelrisotto

Varsågod, här bjuder vi på receptet till The Flying Elks omtalade tryffelrisotto, så som den lagas av Älgens kock Björn Olsson. Lättlagat, enkelt – och löjligt gott. 

Slå upp ett stort glas rött vin från Piemonte så är middagen fulländad!


PORTIONER

Risotto med svart tryffel

50 g smör
1 bananschalottenlök
2 sardellfiléer
2 dl carnaroliris av god kvalitet
1,5 dl vitt vin
6-7 dl ljus kycklingfond
100 g smör
1 dl riven Parmeggiano Reggiano, gärna vällagrad
salt
10 g svart tryffel

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

  • Skala och finhacka löken. Finhacka sardellerna.
  • Fräs lök och sardeller i smöret i en kastrull tills löken mjuknat.
  • Häll i riset och låt fräsa några minuter.
  • Häll på vinet och låt sjuda under omrörning tills det absorberats av riset.
  • Tillsätt den sjudande fonden lite i taget. Börja med 2-3 deciliter och tillsätt sedan 1 deciliter i taget allt eftersom riset absorberar fonden. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta.
  • Riset ska sjuda i ungefär 18-22 minuter. Konsistensen ska vara ganska lös och riskornen ska fortfarande ha en lätt kärna som ger ett visst tuggmotstånd.
  • Ta bort kastrullen från värmen. Rör ner smöret och parmesanen så att de smälter. Smaka av med salt.
  • Lägg upp i djup tallrik och riv över rikligt med svart tryffel. Servera!
Posted in Recept Huvudrätter Av

Gaston Vin

RELATERADE PRODUKTER

RELATERADE ARTIKLAR