PORTIONER

4 st kycklingbröst

1 st purjolök

300 gjordärtskocka

50 g smör

1–2 dlgrädde

*tryffelolja

100 g brysselkål

300 g sparrispotatis

33 cl torr fransk cider

1 dl rödvinsås

torkat äpple

*häll i önskad mängd smaksättning

 

JOBBA I DEN HÄR ORDNINGEN

  1. Skala jordärtskockorna och skär i mindre bitar. Rosta jordärtskockorna tillsammans med den vita sidan på purjolöken med lite salt och smör på 160° tills det är mjukt. 
  2. Mixa därefter jordärtskockorna med grädde till fin konsistens. 
  3. Smaka av med salt och tryffelolja. 
  4. Skär purjolöken i stubbar när den svalnat något. 
  5. Koka sparrispotatisen i cidern med salt. 
  6. Salta kycklingen och stek hårt på skinnsidan, baka i ugn på 160° till 65° i innertemperatur.
  7. Dela brysselkålen och koka hastigt i saltat vatten.
  8. Värm alla ingredienser och lägg upp på tallrik och avsluta med mixat och torkat äpple.

 

Recpet av Fredrik Björlin, Köksmästare på Frantzén på NK

 

Posted in Recept Huvudrätter Av

Gaston Vin