Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Vingård – Domaine Burle
Frankrike Vingårdar

Vingård – Domaine Burle

Koncentrerad och fyllig old school-grenache, som bland annat hyllats av självaste Robert Parker. Det är några av anledningarna till att Domaine Burle skapat sig ett namn som en av de bästa vinproducenterna i Gigondas.

Domaine Burle ligger i appellotionen Gigondas, en bit nordost om den publikt mer välkända sydrhônska regionen Châteauneuf-du-Pape. Domänen ägs och drivs av de två bröderna Florent och Damien Burle. Damien är den som tar ansvar för vinproduktionen och vinkällaren, medan brorsan Florent står för det mer praktiska hands on-arbetet ute i vingården. 

Bröderna Burle har med åren gjort sig kända för att producera bland de bästa och mest koncentrerade vinerna i Gigondas och Vacqueyras, mycket tack vare extremt gamla vinstockar – några av dem uppemot 100 år gamla – som ger Grenache med rejäl kraft och fyllighet, med toner av mogna bär och örtig kryddighet.

Domaine Burles Grenacheviner framställs på traditionell sätt. Druvorna handplockas och selekteras hårt och vinerna lagras framför allt på foudres; stora träfat som ofta kan innehålla upp till 1000 liter.

Posted in Frankrike Vingårdar Av

Gaston Vin

RELATERADE ARTIKLAR