Gaston – Wine Exploring

Nyheter/Artiklar

Kollektion Montsant och mat
Spanien Artiklar Recept

Kollektion Montsant och mat

De tre vinerna i Kollektion Montsant är alla ytterst matvänliga. Här är en enkel guide till de bästa kombinationerna.

Nötkött, vilt, lamm, färska grönsaker. Där har vi den enkla grunden till en lyckad match när det gäller alla de här vinerna.

– De här vinerna har både fräschören, tanninerna, djupet och den rödbäriga frukten. Det är allsidiga viner som generellt passar till alla former av kött, inte minst grytor, säger Gastons sommelier Erin Stockton.

Orto Vins är det lättaste vinet i kollektionen, och det är ett vin som gör sig prima tillsammans med tomat i någon form, som till exempel oxrevbensspjäll med soltorkade tomater, konfiterade tomater och majspuré.

– Syran i vinet möter syran i tomaten perfekt, men det finns också tillräckligt med sötaktig frukt för att möta upp mot tomatens söta element, säger Erin.

Alfredo Arribas Trossos Vells är lite mörkare i stilen och bjuder också på en del violtoner. Här passar lammracks med massor av färska örter perfekt.

– Det här vinet adderar fyllighet och syra och kan fungera ungefär som en sås till rätten. Gärna med element av stekt kapris eller persilja till, säger Erin.

Det tredje vinet i kollektionen, Celler Comunica, har nyanser av blåbär och torkade tranbär, och är något rikare i stilen. 

– Jag skulle välja något saftigt kött till det här vinet, som konfirmerad anka eller cassoulet. Något kraftigt och värmande, där vinet kan fungera som en uppfriskande partner.

Posted in Spanien Artiklar Recept Av

Gaston Vin

RELATERADE PRODUKTER

RELATERADE ARTIKLAR