Gaston – Wine Exploring

Domaine Normand

Domaine Normand

950 kr

Price as configured: 950 kr

Den här kollektionen visar upp tre uttryck av Mâcon i sin allra finaste prakt: tre viner och totalt sex buteljer – varav alla är vita på druvan Chardonnay.


Domaine Normand huserar i hjärtat av kommunen La Roche Vineuse i de södra delarna av Bourgogneregionen Mâconnais, någon mil nordväst om staden Mâcon. Egendomen drivs av Sylvaine och Alain Normand, som idag förfogar över 32 hektar vinmark i ett flertal olika områden. Gården är inte ekologiskt certifierad men arbetar med naturliga metoder och devisen: så lite mänsklig påverkan som möjligt. I den här kollektionen har vi samlat tre olika specifika uttryck från både producenten – men också från själva regionen Mâconnais. Här finns två buteljer av den unga, friska och intensivt aromatiska La Roche Vineuse från kommunen med samma namn. Här finns också Pouilly-Fuissé, ett vin som både bjuder på elegans och mer tyngd med honungstoner, gröna äpplen, vita persikor och en rejäl dos mineral. Slutligen har vi också två flaskor av toppvinet Pouilly-Fuissé Terroir de Solutré, från ett specifikt vingårdsläge med sydostlig exponering och lerjordar. Här snackar vi rejäla doser blommor, stenfrukt och smör, tillsammans med fin mineralitet och tydliga fatlagringstoner – ett vin som dricks med välbehag redan nu men som också har bra lagringspotential.

VINER I KOLLEKTIONEN

 • Domaine Normand – Pouilly-Fuissé

  Domaine Normand – Pouilly-Fuissé

  Ett vin med en vackert elegant doftprofil, här bjuds det på vita persikor, gröna äpplen och massor av rökig mineralitet från de rika kalkstensjordarna där druvorna vuxit. Eftersmaken utvecklas i munnen och för på ett finstämt sätt tankarna till smörig brioche och honung. Korka upp i god tid och servera till en citron- och vitlöksbakad kyckling med smörslungade grönsaker.
  Land Frankrike
  Vin Vitt
  Region Bourgogne
  Druva Chardonnay
  År 2014
  Alkohol 13
  Drickes 5-6
  Serveringstemperatur 8-10 grader
 • Domaine Normand – Pouilly-Fuissé Terroir de Solutré

  Domaine Normand – Pouilly-Fuissé Terroir de Solutré

  Stenfrukt, blommor och färskt smör dominerar doften på det här vinet, tillsammans med en lätt hint av ek. I munnen känns fatlagringen tydligare och summa summarum är det här ett välstrukturerat, elegant och ganska fylligt vin. I eftersmaken dominerar en tydlig mineralitet.
  Enbart naturligt jäst har använts i produktionen, och vinet har lagrats tolv månader på fat.
  Drick det här vinet till getost, eller till bräserat majskycklingbröst med rotsaker.
  Land Frankrike
  Vin Vitt
  Region Bourgogne
  Druva Chardonnay
  År 2014
  Alkohol 13
  Drickes Utmärkt att dricka nu.
  Serveringstemperatur 8–10 grader
 • Domaine Normand – Mâcon-La Roche Vineuse

  Domaine Normand – Mâcon-La Roche Vineuse

  Ungt och fräscht vin med ljust gul färgnyans. Väldigt intensivt och aromatiskt på näsan. På tungan dominerar mogen vit frukt och tropiska toner, som balanseras upp fint av en rejäl syra.
  Chardonnaydruvorna till det här vinet odlas på kalk- och lerjordar med sydöstlig exponering i kommunen La Roche Vineuse. Bara naturlig jäst används för jäsningen.
  Land Frankrike
  Vin Vitt
  Region Bourgogne
  Druva Chardonnay
  År 2015
  Alkohol 13
  Drickes Utmärkt att dricka nu.
  Serveringstemperatur Cirka 10 grader

RELATERADE ARTIKLAR

RELATERADE PRODUKTER

KOLLEKTIONER