Gaston – Wine Exploring

Friends of Loire

Friends of Loire

1 130 kr

Price as configured: 1 130 kr

Från Anjou i Loire kommer här en kollektion med viner från tre grannar, vänner – och riktigt vassa vinmakare.


Sex buteljer, tre viner, alla röda. Samtliga från regionen Anjou, som omger staden Angers i nordvästra Frankrike. Vinmakarna Cédric Garreau, Jo Pithon och Thomas Carsin producerar förstklassiga viner sida vid sida i den lilla regionen, och alla tre brinner för biodynamisk vinproduktion i enlighet med naturen.


Det första vinet kommer från Garo'vin. Anjou Rouge bjuder på framfusig frukt med de jordiga elementen från Cabernet Franc som vi älskar. Därtill två buteljer från Clos de l'Élu, där Thomas Carsin gjort träffsäkra viner sedan 2008; Indigène är ett roligt blandvin på Grolleau, Cabernet Franc och Gamay. Sist men inte minst Grololo från Pithon-Paille, en producent vi arbetat med länge och älskar. Grololo är ett härligt, enkelt och klunkvänligt vin som inte gör sig till. Vi kan inte annat än hålla med om baksideetiketten; "vin de fruit, vin de copains, vin de casse-croute. A boire avec quoi? …avec plaisir!"

VINER I KOLLEKTIONEN

  • Clos de L’Élu – Indigène

    Clos de L’Élu – Indigène

    Ett kul vin på Gamay, Grolleau och Cabernet Franc. En fyllig och mjuk struktur med gott om björnbär, torkad frukt, kryddor och en aning mint på avslutet. Välsvarvade tanniner bjuder på en uppfriskande stramhet.

    Druvorna kommer från stockar som är 20–45 år gamla som vuxit i blandvis skiffer- och lerjord i Anjou noir och St Aubin de Luigné. Vinet har sedan fått vila på ståltank innan det buteljeras utan filtrering.
    Land Frankrike
    Vin Mousserande
    Region Loire
    Druva Cabernet Franc, Gamay, Groslot
    År 2013
    Alkohol 13
    Drickes Utmärkt att dricka nu.
    Serveringstemperatur 8-10 grader
  • Pithon-Paillé – Vin de France Grololo

    Pithon-Paillé – Vin de France Grololo

    Groslot
    Ett spännande vin på druvan Groslot – en druva man stöter på ganska sällan men som är vanlig i Loire. Genererar vanligen viner med måttlig alkohol och skarp syra, men kan också, som i det här fallet, producera viner med mogna frukttoner, mjuka tanniner och fyllig stor munkänsla. Vinet har tankjästs i 20 dagar och sedan legat 10 månader på gamla fat innan buteljering.
    Land Frankrike
    Vin Rött
    Region Loire
    Druva Groslot
    År 2015
    Alkohol 12
    Drickes Nu, eller inom ett par år
    Serveringstemperatur 16-17 grader

RELATERADE ARTIKLAR

RELATERADE PRODUKTER

KOLLEKTIONER