Gaston – Wine Exploring

Gastons Husvin

Gastons Husvin

825 kr

Price as configured: 825 kr

Gastons nya husvinskollektion innehåller totalt sex buteljer och fyra olika viner: två franska, ett från Tyskland, och en spanjor. Här snackar vi snygga och lättillgängliga viner som är gjorda för att drickas nu – till den enklare vardagsmiddagen eller till fest.


Kollektionens första röda kommer från Beaujolais: viner från Morgon är kända för en djupare och rikare stil av Beaujolais – men med drickvänligheten som kännetecknar Gamay. Det andra röda vinet kommer från Montsant utanför Barcelona - två flaskor av en pepprig, mörk och fyllig blend på Cabernet Sauvignon, Carignan och Grenache. På vitvinssidan bjuds det på två buteljer av Loirevinet Muscadet Sèvre et Main – ostronens och skaldjurens bästa vän. Dessutom får du smaka på en Riesling från Mosel. Frisk syra och vit frukt i ett vin som gör sig strålande som mingelvin eller till lättare förrätter.

VINER I KOLLEKTIONEN

  • Louis-Claude Desvignes – Morgon La Voûte Saint-Vincent

    Louis-Claude Desvignes – Morgon La Voûte Saint-Vincent

    I Morgon pratar vi helt andra viner än vad många tänker när de hör "Beaujolais" (och då ofta skumbanansdoftande och godisaktiga "Beaujolais Noveau"). Av totalt 10 crus är Morgon den näst största. Vinerna är kända för sin mörkare frukt, fylligare kropp och ypperliga lagringsduglighet. I just det här exemplaret finns en härligt bärig juicighet med mjuka tanniner. Körsbär och viol samsas i glaset i det här välstrukturerade och eleganta uttryck av Morgon.

    Land Frankrike
    Vin Rött
    Region Beaujolais
    Druva Gamay
    År 2014
    Alkohol 13
    Drickes Utmärkt att dricka nu.
    Serveringstemperatur 16-18 grader
  • Reuscher-Haart – Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett Feinherb

    Reuscher-Haart – Piesporter Goldtröpfchen Riesling Kabinett Feinherb

    Kabinett innebär en något senare skörd av druvorna, och Feinherb är en ovanlig klassificering som innebär att vinet är något sötare. Detta vin hamnar på en tydlig sötma som balansers av den friska syran. I övrigt är mineraliteten är stommen i det här vinet. Citrus, mogna höstäpplen samt gyllene russin finns det gott om som sedan tas över av en fin kryddighet. Riktigt gott redan nu, men klarar flera års lagring till.

    Land Tyskland
    Vin Vitt
    Region Mosel
    Druva Grenache Blanc
    År 2015
    Alkohol 14
    Drickes Utmärkt att dricka nu.
    Serveringstemperatur 8-10 grader
  • Orto Vins – Orto

    Orto Vins – Orto

    Kul blandvin på druvorna Carignan (eller Samsó, som druvan kallas här), Garnacha, Ull de Llebre och Cabernet Sauvignon. Här är det fokus på en mörkare, bläckigare stil med gott om mörka bär som björnbär, men också toner av apelsinskal, hallon och en hel del gräsiga örter. Härlig balans i det långa avslutet.

    Land Spanien
    Vin Rött
    Region Montsant
    Druva Cabernet Sauvignon, Carignan, Grenache
    År 2014
    Alkohol 14
    Drickes Utmärkt att dricka nu.
    Serveringstemperatur 16-18 grader
  • Ville En Haut – Muscadet Sèvre Maine Les Chandelières

    Ville En Haut – Muscadet Sèvre Maine Les Chandelières

    Mineraldrivet och rättframt vin med gott om päron och gröna äpplen i doften. Frisk fruktighet och rejäl syra. Ett vin som är den perfekta partnern till skaldjur i allmänhet och ostron i synnerhet.
    Land Frankrike
    Vin Vitt
    Region Loire
    Druva Muscadet
    År 2014
    Alkohol 12
    Drickes 2015–2017
    Serveringstemperatur 8-10 grader

KOLLEKTIONER