Gaston – Wine Exploring

Vinlunch på lördagar

Vinlunch på lördagar

Varje lördag öppnar vi upp för vinlunch, helt unik meny med rätter som man inte hittar på The Flying Elk. Vi öppnar dessutom helt unika flaskor som är anpassade till maten. Luncherna är enda gången under veckan vi förespråkar bokning av bord, det finns dock alltid drop-in platser att tillgå.

 

Boka bord

 

 

MENY (endast på lördag lunch)

FÖRRÄTTER 

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår165
Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt bröd.

Rillettes på fläsklägg125
Marmelad på katrinplommon, levain & cornichons.

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon, 160
Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple. 

Dagens soppa95
Fråga sommelieren.

  

VARMRÄTTER

Lammlägg à la Bourguignonne, 190
Plockat lammlägg i rödvinssås med sidfläsk, morot, steklök, skogschampinjoner & potatispuré. 

Bouillabaisse, 180
Fisk- & skaldjurssoppa med lax, torsk, blåmusslor, färska räkor, fänkål, körsbärstomater & blekselleri. Serveras med aioli & levainbröd.

Smörbakad torsk med lardo & rostad kycklingjûs215
Konfiterad pumpa, pumpacrème, sauterad savojkål, sotade löklameller & gräslöksolja.

Skogssvamp, ägg 63,4° & jordärtskocka, 220
Ekologiskt ägg från Sanda hönseri,ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, picklad rättika, pinjenötter samt Comté.

Lägg till italiensk hösttryffel +75

Mushroom umami sandwich145
Levainbröd, smörstekt ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.

 

EFTERRÄTTER

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée,  90

Glass eller sorbet, 40

Kakor till kaffet45
Chokladfinanciers med lingon.

Ett urval av ostar, 45 / bit eller 125 / 3 bitar
Frukt- & nötbröd med kompott.

 


 

Hitta hit

Mälartorget 15
111 28 Stockholm
Sverige
E-post: info@gastonvin.se