Gaston – Wine Exploring

Vinlunch på lördagar

Vinlunch på lördagar

Varje lördag öppnar vi upp för vinlunch, helt unik meny med rätter som man inte hittar på The Flying Elk. Vi öppnar dessutom helt unika flaskor som är anpassade till maten. Luncherna är enda gången under veckan vi förespråkar bokning av bord, det finns dock alltid drop-in platser att tillgå.

 

Boka bord

 

 

MENY (endast på lördag lunch)


FÖRRÄTTER

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår, 165
Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt bröd. 

Rillettes på fläsklägg125
Marmelad på katrinplommon, levain & cornichons. 

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon, 160
Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple. 

Dagens soppa, 95
Fråga sommelieren.


VARMRÄTTER 

Bouillabaisse, 180
Fisk- & skaldjurssoppa med lax, torsk, blåmusslor, färska räkor, fänkål, körsbärstomater & blekselleri. Serveras med aioli & levainbröd.

Helstekt ibericofilé med rostad kålrotspuré & kastanjer, 205
Smörkonfiterade morötter, morot- & steklökpickles, friterad grönkål samt sky smaksatt med vitt vin & svartpeppar.

Gräddstekt torsk med rökig vitvinsås & kål215
Sautérad spetskål, smörbakade äpplen, färska brysselkålsblad & rostade valnötter.

Skogssvamp, ägg 63,4° & jordärtskocka220
Ekologiskt ägg från Sanda hönseri,ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, picklad rättika, pinjenötter samt Comté.

Mushroom umami sandwich145
Levainbröd, smörstekt ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.

 

EFTERRÄTTER

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée, 90

Glass eller sorbet, 40 

Kakor till kaffet, 45
Chokladfinanciers med lingon. 

Ett urval av ostar, 45 / bit eller 125 / 3 bitar
Frukt- & nötbröd med kompott.

 


 

Hitta hit

Mälartorget 15
111 28 Stockholm
Sverige
E-post: info@gastonvin.se