Gaston – Wine Exploring

Gaston – Gamla stan

Barmenyn

SNACKS

Tryfferade popcorn, 60
Riven parmesan & torkad trumpetsvamp. 

Ett ostron “Rockefeller” 63,4°, 70

Gougères fyllda med engelsk cheddar, 55
Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.


FÖRRÄTTER

Löjrom från Kalix med nyfriterad hash brown på mandelpotatis och Västerbottenost, 190                                         
Svartpepparcrème fraiche, rödlök samt sallad på gräslök & dill.

Saltkokt kungskrabba (hommage Stephen Harris), 225
Sauce Hollandaise, syrad morot & cayennepeppar.

Handskuren tartar på sotat lamm, ”Lamm i dill”, 155
Ättiksmajonnäs, frasig lök, picklad morot & råhyvlad blomkål.

Dykfångad pilgrimsmussla, 210
Tryfferad äggröra med pommes paille, soja & lättrökt brynt smör.

 

VARMRÄTTER

Fish & chips ”TFE”, 225
Friterade torskslag, dubbeltillagade pommes stripes, curryremoulad , picklade grönsaker & grillad citron.

Konfiterat lammlägg, 305
Majs- & svamp-mac´n´cheese, sallad på vattenkrasse samt gremolata.

Gryta på rotselleri ”barbecue”, 290
Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

”The Dirty Yankee burger”, 210
Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, stekt silverlök med svart Sarawakpeppar, rå silverlök,rökt majonnäs, barbecuesås, lagrad cheddar & glaserat bacon.
(med pommes stripes 245)

Dubbeltillagade pommes stripes, 55

Vegetarisk ”Dirty Yankee Burger”, 210
Med smörstekt höstsvamp.


DESSERTER

“Eton Mess”, 105
Svenska vinteräpplen på två sätt, citronmaränger, kardemummamousse, yoghurtsorbet samt punchsirap

Vaniljcrème brûlée, 90
Hjortron, rostad mandel & citrontimjan.

Sticky toffee pudding, 120
Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

Utvalda ostar, 45/bit eller 125/3 bitar
Frukt- & nötbröd med kompott.