Gaston – Wine Exploring

Gaston – Gamla stan

Barmenyn

SNACKS

Tryfferade popcorn, 60
Riven parmesan & torkad trumpetsvamp.

Ett ostron “Rockefeller” 63,4°, 70

Gougères fyllda med engelsk cheddar, 55
Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Snigel- & svart trumpetsvamptoast, 75
Focaccia med salsa verde, rostad schalottenlök & friterad kruspersilja.

Saltade potatischips med tryffeldipp, 55

Castelvetrano-oliver, 50

Valenciamandlar, 55

Utvalda ostar45/bit eller 125/ 3 bitar 
Frukt- och nötbröd  med kompott.


FÖRRÄTTER

Rillettes på konfiterad anka, 125
Krispigt ankskinn, marmelad på katrinplommon, levainbröd &  cornichons. 

Grön sparris ”AAA”, 195
Pistagemajonnäs, hackad pistage, currypicklad pärllök & körvel. 

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår, 165
Senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost, salladslök & rågkrisp.

Halstrad pilgrimsmussla, 210
Tryfferad äggröra med pommes paille, soja & lättrökt brynt smör.

Oxsvansravioli med bräserad vårlök & pepparrotsvelouté, 175
Oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger, timjanolja & krispig schalottenlök.

 

VARMRÄTTER

Umami sandwich, 145
Levainbröd, ugnstekt grissida, ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.
(Vegetarisk med sautérad svamp)

BLT ”TFE” sandwich, 145
Levainbröd, maple bacon, Provolone, färsk tomat, skivad rödlök, basilikamajonnäs, parmesan & krispsallad. 

”The double Mc B burger”, 210
Välhängd oxhögrev, briochebröd med sesamfrön, russiandressing, dill- & vitlökspicklad gurka, Mimolette, hackad silverlök & isbergssallad.
(Vegetarisk med sautérad svamp)

Dubbelfriterade pommes stripes, 35
Ost & örter.

Tryffeldipp, 35

Fish & chips ”TFE”, 125  halv / 225 hel
Friterade torskslag, dubbelfriterade pommes stripes, curryremoulad , picklade grönsaker & grillad citron.

Smörstekt pärlhöna med kronärtskockscrème, spritärter & rostade hasselnötter, 290
Friterad kronärtskocka, ärtskott samt rostad kycklingvelouté med smak av grillad citron & persilja.

Gryta på rotselleri ”barbecue”, 260
Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

 

DESSERTER

“Eton Mess”, 105
Glasrabarber med mandelmaränger, vaniljmousse, rabarbersorbet, soltorkade jordgubbar & rosenblad.  

Lakritscrème brûlée med färska hallon, 90

Citrontartlett110
Maräng & citronverbenasorbet.