Gaston – Wine Exploring

Gaston – Gamla stan

Barmenyn

SNACKS

Tryfferade popcorn, 60
Riven parmesan & torkad trumpetsvamp.

Ett ostron “Rockefeller” 63,4°, 70

Gougères fyllda med engelsk cheddar, 55
Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar. 

Rillettes på konfiterad anka, 125
Krispigt ankskinn, marmelad på katrinplommon, levainbröd &  cornichons.

Saltade potatischips med tryffeldipp, 55

Castelvetrano-oliver, 50

Utvalda ostar40/bit eller 145/ 4 bitarFrukt- och nötbröd  med kompott.


FÖRRÄTTER

Vit sparris ”AAA”, 195
Pistagemajonnäs, hackad pistage, currypicklad pärllök & körvel. 

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår, 165
Senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost, salladslök & rågkrisp.

Dykfångad pilgrimsmussla, 210
Tryfferad äggröra med pommes paille, soja & lättrökt brynt smör.

Saltkokt kungskrabba (hommage Stephen Harris), 225
Sauce hollandaise, syrad morot & cayennepeppar. 

 

VARMRÄTTER

Umami sandwich, 145
Levainbröd, ugnstekt grissida, ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.
(Vegetarisk med sautérad svamp) 

BLT ”TFE” sandwich, 145
Levainbröd, maple bacon, Provolone, färsk tomat, skivad rödlök, basilikamajonnäs, parmesan & krispsallad.

”The Dirty Yankee burger”, 210
Välhängd oxhögrev, briochebröd med blå vallmofrön, stekt silverlök med svart Sarawakpeppar,
rå silverlök,rökt majonnäs, barbecuesås, lagrad cheddar & glaserat bacon.
(Vegetarisk med sautérad svamp) 

Dubbelfriterade pommes stripes, 35
Ost & örter.

Fish & chips ”TFE”, 125 halv / 225 hel
Friterade torskslag, dubbelfriterade pommes stripes, curryremoulad , picklade grönsaker & grillad citron.

Smörstekt pärlhöna med kronärtskockscrème, spritärter & rostade hasselnötter, 290
Friterad kronärtskocka, ärtskott samt rostad kycklingvelouté med smak av grillad citron & persilja.

Gryta på rotselleri ”barbecue”, 290
Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.


DESSERTER

“Eton Mess”, 105
Glasrabarber med mandelmaränger, vaniljmousse, rabarbersorbet, soltorkade jordgubbar & rosenblad.   

Lakritscrème brûlée med färska hallon, 90 

Sticky toffee pudding, 120
Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.