Gaston – Wine Exploring

Gaston – Gamla stan

Barmenyn

SNACKS

Tryfferade popcorn 60
Riven parmesan & torkad trumpetsvamp.

Foie gras- & kycklingleverparfait, 80
Rostad brioche, chutney på schalottenlök, rå svamp & havssalt.

Gougères fyllda med engelsk cheddar, 55
Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Kroketter på kalvtunga & Karljohansvamp, 70
Serveras med sauce gribiche.

Saltade potatischips med tryffeldipp, 55

Castelvetrano-oliver, 50

Valenciamandlar, 55

Utvalda ostar, 45/bit eller 125/ 3 bitar 
Frukt- och nötbröd  med kompott.

 

FÖRRÄTTER

Rillettes på fläsklägg, 125
Marmelad på katrinplommon, levainbröd &  cornichons.

Löjrom från Kalix, 195
Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök.

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon, 160
Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple.

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår, 165
Serveras med senapspickles, aioli, timjan, lagrad ost & smörstekt levainbröd.

Halstrad pilgrimsmussla, 210
Tryfferad äggröra med pommes paille, soja & lättrökt brynt smör.

Oxsvansravioli med pepparrotsvelouté & friterad shimeji, 175
Rostade hasselnötter, dragon & oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger.


VARMRÄTTER 

Sallad med marinerad kronärtskocka180 halv / 265 hel
Valenciamandlar & lättrökt saltbakad Rattepotatis, stekt svartrot, kronärtskockspuré, späda skott & tryfferad parmesancrème.

Umami sandwich, 145
Levainbröd, konfiterad kyckling, ostronskivling, parmesan, karamelliserad lök, picklad silverlök & tryffeldressing.
(Vegetarisk med sautérad svamp) 

The “Reuben” burger, 210
Välhängd oxhögrev, rostat rågbröd, surkål, Gruyère, bräckt rimmad oxbringa samt senapspicklad gul lök.
(Vegetarisk med sautérad svamp) 

Trippeltillagade pommes frites, 35
Ost & örter. 

Tryffeldipp, 35

Fish & chips ”TFE”,  125  halv / 225 hel
Friterade torskslag, trippeltillagade pommes frites, dill- & kaprismajonnäs , picklade grönsaker & grillad citron.

Filé från Ibericogris samt trattkantareller på landgång, 325
Svartpepparsky, picklad rättika, krispig mandelpotatis & spetskål stuvad i tryffelbéchamel. 

Gräddstekt torskrygg med glaserad kål & kålrabbi ”escabeche”, 315
Serveras med hollandaisesås toppad med rökt bacongrädde & gräslök.  

Oxribs ”Stroganoff”, 295
Oxribs ”24h”, shoestring fries, karamelliserad lök, vitlöks-& dillpicklad gurka, smörstekta champinjoner &smetana. 

Skogssvamp, ägg 63,4° & jordärtskocka, 220
Ekologiskt ägg från Sanda hönseri, ragu på skogschampinjon & rostad jordärtskocka, syrad pärllök, pinjenötter samt Comté. 

Smörbakad piggvarsfilé med pocherad kungskrabba & Arenkhakaviar, Dagspris
Serveras med pommes duchesse, smörad vitvinsås & syrad gurka.

 

DESSERTER 

“Eton Mess”, 105
Kompott på Angelinoplommon med valnötsmousse, pumpaglass, grönpepparmaräng, kanderade valnötter & citrontimjan. 

Grapefrukt- & rosmarincrème brûlée, 90

TFE “after eight”, 110
Chokladtartlett med päronkompott & myntaglass. 

Sticky toffee pudding, 120
Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.