Gaston – Wine Exploring

Gaston – Gamla stan

Barmenyn

SNACKS 

Tryfferade popcorn, 60
Riven parmesan & torkad trumpetsvamp.

Snigel- & svart trumpetsvamptoast, 75
Focaccia med salsa verde, rostad schalottenlök & friterad kruspersilja. 

Gougères fyllda med engelsk cheddar, 55
Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart Sarawakpeppar.

Kroketter på kalvtunga & Karljohansvamp, 70
Serveras med sauce gribiche.

Saltade potatischips med tryffeldipp, 55

Castelvetrano-oliver, 50

Valenciamandlar, 55 

Utvalda ostar45/bit eller 125/ 3 bitar 
Frukt- och nötbröd  med kompott.


FÖRRÄTTER

Rillettes på konfiterad anka, 125
Krispigt ankskinn, marmelad på katrinplommon, levainbröd &  cornichons.

Löjrom från Kalix, 195
Langos på blomkål & dinkel med lättstekt sidfläsk, syrad grädde, brynt smör samt inlagd lök. 

Saltbakade gulbetor med getost & färska fikon, 160
Ängssyra, rostade valnötter & vinägrett på granatäpple.

Handskuren tartar på sotat kalvinnanlår med senapspickles, 165
Aioli, timjan, lagrad ost, salladslök & rågkrisp.

Halstrad pilgrimsmussla, 210
Tryfferad äggröra med pommes paille, soja & lättrökt brynt smör.

Oxsvansravioli med krispig schalottenlök & pepparrotsvelouté, 175
Oxsteksky smaksatt med äppelbalsamvinäger samt timjan.

 

VARMRÄTTER

VARMRÄTTER

 

Sallad på Vikentomater med Auroralax & persika smaksatt med vanilj,180 halv / 265 hel
Kräftstjärtar, Marconamandlar, grillad fänkål samt crème frâiche med citronverbena & svartpeppar.

”The double Mc B burger”210
Välhängd oxhögrev, briochebröd med sesamfrön, russiandressing, dill- & vitlökspicklad gurka, Mimolette, hackad silverlök & isbergssallad.
(Vegetarisk med sautérad svamp)

Dubbelfriterade pommes stripes, 35
Ost & örter.

Tryffeldipp, 35

Fish & chips ”TFE”125  halv / 225 hel
Friterade torskslag, dubbelfriterade pommes stripes, curryremoulad , picklade grönsaker & grillad citron.

Konfiterat lammlägg, 295
Majs- & svamp-mac’n’cheese, sallad på vattenkrasse samt salsa verde. 

Gräddstekt torskrygg med glaserad kål & kålrabbi ”escabeche", 315
Serveras med hollandaisesås toppad med rökt bacongrädde & gräslök. 

Oxribs ”Rossini”, 425
Hällstekta oxrevben “24h” på smörstekt toast med bräckt foie gras, färsk tryffel, madeirasky, sotade bönor, karamelliserad rödlök & silverlöksgratäng.

Gryta på rotselleri ”barbecue”, 260
Ragu på rökt blomkål & kungsmussling, PX- karamell, bipollen samt tryffel.

Fiskgratäng ”TFE”, Dagspris
Smörbakad piggvarsfilé med pommes duchesse, smörad vinsås, pocherad kungskrabba, Arenkhakaviar & syrad gurka.

 

DESSERTER

“Eton Mess”, 105
Färska jordgubbar, vaniljmousse, maränger med rostade korianderfrön, soltorkade jordgubbar samt jordgubb- & limesorbet. 

Lakritscrème brûlée med färska hallon90

Citrontartlett, 110
Maräng & citronverbenasorbet. 

Sticky toffee pudding, 120
Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.