Gaston – Wine Exploring

Friends of Loire

Friends of Loire

1 130 kr

Price as configured: 1 130 kr

Från Anjou i Loire kommer här en kollektion med viner från tre grannar, vänner – och riktigt vassa vinmakare.


Sex buteljer, tre viner, alla röda. Samtliga från regionen Anjou, som omger staden Angers i nordvästra Frankrike. Vinmakarna Cédric Garreau, Jo Pithon och Thomas Carsin producerar förstklassiga viner sida vid sida i den lilla regionen, och alla tre brinner för biodynamisk vinproduktion i enlighet med naturen.


Det första vinet kommer från Garo'vin. Anjou Rouge bjuder på framfusig frukt med de jordiga elementen från Cabernet Franc som vi älskar. Därtill två buteljer från Clos de l'Élu, där Thomas Carsin gjort träffsäkra viner sedan 2008; Indigène är ett roligt blandvin på Grolleau, Cabernet Franc och Gamay. Sist men inte minst Grololo från Pithon-Paille, en producent vi arbetat med länge och älskar. Grololo är ett härligt, enkelt och klunkvänligt vin som inte gör sig till. Vi kan inte annat än hålla med om baksideetiketten; "vin de fruit, vin de copains, vin de casse-croute. A boire avec quoi? …avec plaisir!"

VINER I KOLLEKTIONEN

 • Clos de L’Élu – Indigène

  Clos de L’Élu – Indigène

  Ett kul vin på Gamay, Grolleau och Cabernet Franc. En fyllig och mjuk struktur med gott om björnbär, torkad frukt, kryddor och en aning mint på avslutet. Välsvarvade tanniner bjuder på en uppfriskande stramhet.

  Druvorna kommer från stockar som är 20–45 år gamla som vuxit i blandvis skiffer- och lerjord i Anjou noir och St Aubin de Luigné. Vinet har sedan fått vila på ståltank innan det buteljeras utan filtrering.
  Land Frankrike
  Vin Mousserande
  Region Loire
  Druva Cabernet Franc, Gamay, Groslot
  År 2013
  Alkohol 13
  Drickes Utmärkt att dricka nu.
  Serveringstemperatur 8-10 grader

RELATERADE ARTIKLAR

RELATERADE PRODUKTER

KOLLEKTIONER